Blog

2020. 10. 15.
SolveAir Uni Gyakori Kérdések

„A SolveAir Uni levegő fertőtlenítő berendezés olyan másodgenerációs fotokalazitátor kompozit bevonattal ellátott fotoreaktoros eszköz, amely látható fény hullámhosszán történő LED megvilágítással és a bevonattal kölcsönhatásba lépve erős fotooxidációs aktivitást mutat és ennek következményeként fejti ki antibakteriális hatását.”

Ez az általunk fejlesztett légtér fertőtlenítő eszköz tudományos leírása. A továbbiakban igyekezzük megválaszolni a leggyakrabban felmerülő kérdéseket:

 

A SolveAir Uni ózongenerátor?

Nem. A SolveAir Uni nem ózongenerátor. Sőt, a készülék fejlesztése során célunk volt, hogy működése során egyáltalán ne termeljen ózont. Ezért úgy alkalmazható a zárt terek levegő fertőtlenítésére, hogy működésével egyidejűleg az emberek szabadon végezhetik a munkájukat az adott helyiségben.

 

Ha nem generál ózont, akkor hogyan működik a SolveAir Uni?

A készülékben elhelyezett LED fényforrások öntisztuló nano-bevonattal ellátott lamellákat világítanak meg. E kölcsönhatás eredménye az antibakteriális hatás, amely csírátlanítja az átáramló levegőt. A nano-bevonatnak köszönhetően a folyamat teljesen vegyszermentes.

 

A SolveAir Uni használ szűrőket, filtereket?

Csak a ventilátorok előtt. Az öntisztuló nano-bevonat előnye, hogy semmilyen szűrőt vagy filtert nem kell alkalmazni a készülék hatékony működése során. Bár ezek a kiegészítők hasznosak és bizonyos készülékek nem működnek nélkülük, probléma, hogy állandóan észben kell tartanunk milyen gyakorisággal kell cserélnünk őket. Ezen felül, a filterek beszerzése külön költség és cseréjük időigényes lehet. A SolveAir Uni esetében ezekkel a problémákkal nem kell számolnunk.

 

Az antibakteriális hatáson kívül, van-e bármilyen más pozitív hatása a SolveAir Uni-nak?

Igen. Az antibakteriális hatás mellett a készülék megszünteti a kellemetlen szagokat is. Emiatt a SolveAir Uni olyan zárt terekben is hasznos, ahol részben vagy egyáltalán nem megoldott a megfelelő szellőztetés, például közösségi mosdókban, váró termekben, irodai terekben és kisebb ügyfélfogadó szobákban.

 

Mekkora a SolveAir Uni fogyasztása?

A készülék teljesítmény felvétele 15W. Úgy terveztük, hogy 0-24, állandó üzemmódban is gazdaságosan üzemeltethető legyen.
Légszállítása 40-60 m3/h ami alkalmassá teszi kisebb irodákban, szobákban, tárgyaló helyiségekben történő alkalmazására.

 

Hogyan kell telepíteni a SolveAir Uni-t?

A készülék beüzemelése rendkívül egyszerű és teljesen megfelel a plug and play berendezések követelményeinek. Csupán csatlakoztatni kell a tápegységet fali aljzathoz majd a készülék hátoldalához. Ezután a be/ki gomb segítségével a készülék máris bekapcsolható. A bekapcsolást követően a készülék normál üzemmódban működik és fertőtleníti a levegőt.

 

A SolveAir Uni nevében mire utal az Uni szó?

Az Uni az univerzális rövidítése. A készüléket úgy terveztük, hogy többféleképp is használható legyen. Alacsony súlya és kis mérete miatt könnyen szállítható, ezért elvihető egy találkozóra vagy tárgyalásra. A SolveAir Uni falra szerelhető, amennyiben hosszabb ideig egy helyiség fertőtlenítésére szeretnénk használni. Továbbá, gépkocsiban is használható, ha a tápegység kábelt olyanra cseréljük, amely kompatibilis a szivargyújtóval.

Reméljük, hogy sikerült a legtöbb elsőként felmerülő kérdést megválaszolnunk. További kérdésekkel nyugodtan forduljanak hozzánk!